Ultima Ora

14:27 Fost poliţist din corpul de control al MAI, trimis în judecată

Fostul poliţist de la Corpul de control al MAI, cercetat de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie pentru trafic de influenţă, după ce a cerut bani unei persoane, susţinând că poate interveni pentru rezolvarea situaţiei juridice a acesteia, a fost trimis în judecată.

DNA a transmis, joi, că a fost trimis în judecată, în stare de arest preventiv, Daniel Ciprian Asanache-Damian, fost ofiţer de poliţie în cadrul MAI – Corpul de control al ministrului, pentru trafic de influenţă.

“În perioada aprilie – 2 august 2022, în calitate de ofiţer de poliţie angajat la Corpul de control al ministrului, inculpatul Asanache-Damian Daniel Ciprian ar fi pretins, în mod repetat, de la o persoană, martor, diferite sume de bani, inclusiv plata unei facturi de telefon de 3.700 lei, precum şi suma de 15.000 lei. În schimbul banilor, a lăsat să se creadă că, prin influenţa pe care o are asupra unor ofiţeri de poliţie, îi va determina să rezolve problemele judiciare, precum şi ridicarea în grad a cuiva din familia respectivei persoane”, se arată în comunicat.

Sursa citată menţionează că la data de 3 august, fostul ofiţer de poliţie a primit de la persoana respectivă suma de 15.000 de lei, fiind prins în flagrant de procurori. Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul Bucureşti.

Comment here