Ultima Ora

14:27 Cum și-au împărțit PSD și PNL 22 de miliarde de euro

Liderii Coaliției au împărțit, în ultima ședință, banii de investiții din PNRR și alte surse astfel: 50% pentru localitățile conduse de PSD, 40% pentru PNL și 10% pentru UDMR, au declarat pentru Digi24.ro mai multe surse participante la discuție. 

Împărțirea nu a avut loc însă fără scandal, deoarece președintele PSD, Marcel Ciolacu, a cerut pentru partidul său „o compensație”, adică bani în plus care să compenseze „pierderile” suferite de social-democrați în perioada în care guvernul a fost condus de Ludovic Orban și de Florin Cîțu. 

Pesediștii invocă faptul că, de exemplu, în PNRR, din 49 de spitale, localitățile conduse de PSD au primit fonduri doar pentru 5.

„Alocările arată 400 de milioane la PSD, 800 de milioane la PNL și restul de până la 2 miliarde, obiective naționale”, susțin surse din conducerea PSD, referindu-se la argumentele lui Ciolacu în favoarea alocării unei sume și mai mari de bani pentru investiții în localitățile cu primari PSD. 

Prim-vicepreședintele PNL, Dan Motreanu, a replicat, în ședința coaliției, că nu este corect ce vrea PSD, pentru că nu se pot face alocări retroactive, pentru perioadele în care PSD a fost în Opoziție. Discuția a degenerat însă, în cele din urmă, premierul Nicolae Ciucă a fost de acord cu solicitarea partenerilor de Coaliție, oferind, din nou, colegilor din PNL, motiv de nemulțumire, unul dintre reproșurile care i se aduc acestuia în cadrul partidului pe care îl conduce fiind tocmai faptul că aprobă toate solicitările venite de la PSD, chiar dacă sunt în defavoarea PNL. 

Guvernul a alocat prin Legea bugetului pe 2023 chel­tuieli pentru investiţii de 110 miliarde de lei (22 de miliarde de euro), acesta fiind, conform declarațiilor lui Nicolae Ciucă, cel mai mare buget alocat acestui sector.

https://www.digi24.ro/stiri/actualitate/politica/surse-cum-s-au-impartit-intre-psd-si-pnl-cele-22-de-miliarde-de-euro-pentru-investitii-in-anul-dinaintea-alegerilor-2216611

Comment here