Ultima Ora

14:26 Scandal uriaș. USR-PLUS amenință cu ieșirea de la guvernare

Ședința de guvern începută la ora 11.00 a fost întreruptă, miercuri, după ce premierul Florin Cîțu a vrut să introducă pe ordinea de zi suplimentară programul de investiții de 50 de miliarde „Anghel Saligny”. Cei de la USR-PLUS au amenințat, nervoși, că vor depune o moțiune de cenzură, dacă se adoptă proiectul, acuzând faptul că nu există avizele necesare.

Copreședintele USR-PLUS Dacian Cioloș a declarat, miercuri, la Digi24, că miniștrii formațiunii sale politice se vor retrage din guvern, dacă nu sunt respectate solicitările privind desființarea Secției speciale de investigare a magistraților și negocierea noului program tip PNDL, numit “Anghel Saligny”.

„Nu știam că acest subiect va fi pe ordinea de zi suplimentară. Din câte înțeleg, nu are toate avizele, pentru că nu-l are pe cel al Ministerului Justiției și nici pe cel al Transporturilor. Am avut o discuție în coaliție. Convenisem că acest proiect nu intră pe ordinea de zi până nu clarificăm și votul pe desființarea Secției Speciale. Cred că așa se construiește încrederea în coaliție. Dacă ne punem unii pe alții în fața faptului împlinit, astea sunt semnale că nu vrem să construim împreună. Noi vrem să construim împreună. Rămânem calmi dar fermi. Vrem că continuăm în această formulă. Nu putem să transformăm guvernul într-o structură care ia decizii pentru a rezolva probleme interne de campanie în partid”, a spus Dacian Cioloș.

Premierul Florin Cîțu a declarat, după scandalul uriaș din ședința din guvern, că proiectul ”Anghel Saligny” va trece și că amenințările USR-PLUS „vin și pleacă”. Premierul a precizat că a preluat și inclus în proiect toate amendamentele USR-PLUS discutate în Coaliție.

„Acum două zile știam că au luat o decizie să nu iasă de la guvernare. (…) Să știți că asta cu amenințările vin și pleacă, acum două zile au spus că nu pleacă. Îi aștept pe colegii de la USR să facem reforme. (…)  Este vorba despre un proiect care dezvoltă România. Este un proiect care a preluat toate observațiile pe care le-au avut cei de la USR PLUS.  Nu s-a adoptat pentru că aveam un aviz de la Finanțe cu observații. Se reia ședința la 19 și va fi adoptat. Acest proiect va trece”, a spus premierul.

Comment here