Ultima Ora

14:25 USR îl cheamă din nou în Parlament pe ministrul Energiei, Virgil Popescu

USR îl cheamă din nou în Parlament pe ministrul Energiei, Virgil Popescu, a declarat luni preşedintele interimar al USR, Cătălin Drulă, într-o declaraţie de presă susţinută la finalul şedinţei Biroului Naţional al USR.

El a precizat că USR va înainta o cerere în acest sens în Biroul Permanent al Camerei Deputaţilor şi a estimat că ministrul va trebuie să vină în Parlament săptămâna viitoare.

„Pe energie – un dezastru pe zona de carburant, un dezastru pe zona de gaze, un dezastru pe zona de energie electrică. O să îl chemăm din nou în Parlament pe Virgil Popescu. Virgil Popescu este ministru al Energiei în al treilea an. În general vorbim în aceste guverne de miniştri care sunt de trei luni în funcţie. La Virgil Popescu vorbim de trei ani în care nu a fost în stare să dea legea offshore. Trebuia să găsească o simplă formulă de taxare corectă care să stimuleze investiţiile şi să scoatem gazul din Marea Neagră. De centrala de la Iernut de cel puţin trei ani auzim că trebuie să fie gata. Avem 10 miliarde de euro pentru care nu are ghidurile de folosire pentru investiţii în producţia de energiei”, a arătat Drulă, într-o declaraţie susţinută la Palatul Parlamentului.

Preşedintele interimar al USR a apreciat că Virgil Popescu ar fi trebuit schimbat „demult” din funcţia de ministru al Energiei.

„Avem nevoie de gaze, de energie electrică, de încurajarea pieţei. În loc de asta, vin cu o schemă greşită din start, care plafonează la producător, adică şi dacă cineva ar vrea să intre pe piaţă, dacă pui mercurialul la preţuri la producător, descurajează investiţiile. Companiile astea care ar trebuie să producă pentru România le-au politizat de sus până jos. Acesta este un om care trebuia demult să plece şi nu e singurul din acest guvern”, a spus Drulă.

Pe de altă parte, el i-a criticat pe liderii coaliţiei, Florin Cîţu şi Marcel Ciolacu, pentru faptul că transmit mesaje de opoziţie, în loc să ofere soluţii la probleme, în contextul în care şi-au asumat guvernarea. În acest sens, el a apreciat că liderii coaliţiei ar reprezenta un „grup de opoziţie al guvernul Ciucă”.

„Dacă ţi-ai asumat guvernarea – şi ne-au promis că fac o guvernare de 70% – atunci nu poţi să vii şi în fiecare zi să nu ai soluţii şi să ataci Guvernul. Daţi-l jos, puneţi alt premier, schimbaţi miniştrii sau plecaţi de la guvernare, dacă nu sunteţi în stare”, a afirmat Drulă.

Comment here