Ultima Ora

14:25 Ordin european de anchetă emis pe numele Elenei Udrea

Curtea de Apel București a emis, luni, un ordin european de anchetă pe numele Elenei Udrea, pentru ca fosta șefă a Ministerului Turismului să poată fi audiată prin videoconferință, indiferent de locul de detenție în care se află în Bulgaria.

Judecătorul fondului din dosarul ”Hidroelectrica” a emis, luni, un ordin european de anchetă, deoarece Elena Udrea a fugit înainte de a fi audiată în calitate de inculpat în legătură cu banii pe care Bogdan Buzăianu susține că i-ar fi dat prin intermediul lui Radu Budeanu.

Instanța nu a obținut informații oficiale cu privire la locul de detenție al Elenei Udrea în Bulgaria, fapt care duce la o lipsă de procedură în procesul pe fond, deoarece judecătorul nu știe unde să o citeze. Din acest motiv, ordinul european de anchetă emis acoperă posibilitatea de a fi audiată legal indiferent de locul în care se va dovedi că se află.

Elena Udrea este reprezentată, de pe altă parte, de avocatul Veronel Rădulescu în acest dosar judecat de Curtea de Apel București, iar prezența ei nu este una obligatorie. Avocatul Elenei Udrea a cerut instanței de judecată un termen mai lung în dosarul ”Hidroelectrica” până se va lămuri dacă Elena Udrea rămâne o perioadă mai lungă de timp în Bulgaria sau va fi repatriată.

Comment here