Ultima Ora

14:24 Ultimul număr în print al Gazetei Sporturilor

Ziarul Gazeta Sporturilor nu va mai apărea în print. Ultimul număr a apărut miercuri, 1 noiembrie, iar ziariştii nu au fost anunţaţi decât după apariţia acestei ediţii. Gazeta ar fi împlinit în 2024 un secol de existenţă neîntreruptă. Ringier invocă declinul drastic al vânzărilor. GSP.ro a semnat un acord de cooperare cu SNTV, serviciul video sportiv al The Associated Press.

Cătălin Tolontan a anunţat pe Facebook: „Nu m-am gândit că voi scrie această ştire, însă treaba noastră de jurnalişti e să vă dăm ştirile seci şi dumneavoastră să fiţi liberi să le comentaţi. Redacţia Gazetei Sporturilor: „În dimineaţa zilei de miercuri, un reprezentant al Ringier şi avocaţii au comunicat angajaţilor din depozitul de difuzare că ediţia tipărită s-a închis şi că angajaţii vor pleca”. Publicul şi redacţia nu au fost anunţaţi că ultimul număr a fost cel de azi. Ringier i-a cerut lui Tolontan să plece de la GSP. Miercuri la prânz a venit şi confirmarea companiei, către redacţie, pe email, că „începe era GSP.ro”.

În anunţul oficial de miercuri, transmis pe email angajaţilor, se spune că Ringier renunţă la 9 posturi, printre care şi cel al editorului coordonator, Cătălin Tolontan.

Potrivit gsp.ro, decizia închiderii ediţiei tipărite şi renunţării la Tolontan vine la trei luni de la plecarea lui Mihnea Vasiliu, CEO Ringier România, şi la o lună de la îndepărtarea redactorul-şef Cătălin Ţepelin, după ce 95 de ziarişti au denunţat ceea ce ei au numit imixtiuni ale comercialului în editorialul GSP, în favoarea caselor de pariuri.

Compania a trimis un email către angajaţi în care a spus: „Din cauza declinului drastic al vânzărilor înregistrate de ediţia tipărită a Gazeta Sporturilor, vânzări care au scăzut cu 27%, din 2018 până în prezent, precum şi a creşterii preţurilor la hârtie şi la serviciile de tipar, Ringier Sports Media Group (RSMG), proprietar al Gazeta Sporturilor şi GSP.ro, a decis să întreprindă o restructurare strategică. Consecinţa acestor transformări este închiderea diviziei de print, care înregistrează în prezent pierderi majore”.

Comment here