Stirile ZileiTârgu-Jiu

PNRR-ul României a primit aprobarea finală. Vîlceanu: În decembrie vor ajunge primii bani

Premierul interimar Florin Cîțu a anunțat, joi, după ședința miniștrilor de Finanțe ai UE, că PNRR-ul României a trecut de ultimul pas în ceea ce privește aprobarea la nivelul UE și urmează să fie implementat. Acesta a spus că, în decembrie, România ar trebui să primească prima tranșă de fonduri europene.

„A fost o ședință ECOFIN mai scurtă ca de obicei. Partea bună e că nu au fost întrebări, nici observații la PNRR-ul României. A fost o prezentare a ministrului Finanțelor. A fost o prezentare foarte scurtă. Gata. Tot ceea ce ținea de Comisia Europeană a fost făcut, acum este pe umerii noștri. Urmează implementarea PNRR și ar trebui ca în decembrie să avem primii bani din PNRR. Ordonanța este deja dată, trebuie să dăm un HG. Unele acte se pot face în parlament, dacă n-o să avem guvern, printr-un proiect de lege. Nu este nicio problemă”, a declarat Florin Cîțu.

Acesta a precizat că un guvern ar putea fi votat săptămâna viitoare.

Valdis Dombrovskis, vicepreşedintele executiv al Comisiei Europene, a transmis, pe Twitter: „Vești excelente: miniștrii de finanțe din UE au aprobat planurile de redresare din Estonia, Finlanda și România. Numărul total de planuri aprobate = 22. Și banii europeni încep să curgă acolo unde este nevoie. Concentrați-vă acum: puneți planurile în aplicare cât mai curând posibil”.

”Ultimul pas pentru ca România să solicite avansul de 3,7 miliarde de euro din Planul Național și Redresare și Reziliență a fost făcut astăzi, la întâlnirea Consiliului ECOFIN, al miniștrilor de Finanțe din Uniunea Europeană. (…)În decembrie vor ajunge primii bani din PNRR” a transmis ministrul de Finanțe, Dan Vîlceanu.

Comment here