Ultima Ora

14:23 La Stampa: Vladimir Putin a fost operat de cancer

Cotidianul italian La Stampa scrie că Vladimir Putin a fost transportat de urgență la spital și operat de cancer, citând surse apropiate Kremlinului, dar şi informații distribuite pe Telegram de un fost colonel din aparatul de securitate rus.

Vladimir Putin ar fi bolnav de cancer iar momentul în care starea acestuia s-a înrăutățit brusc a venit după ceremoniile dedicate Zilei Victoriei, sărbătorită la Moscova și la care președintele rus a participat. Ulterior, el ar fi fost transportat de urgență la o clinică din Moscova, unde o echipă de medici era pregătită pentru intervenție. În același timp, a fost pus la punct un plan de „înlocuire” pentru zece zile a liderului de la Kremlin

”Zece zile de videoclipuri pre-înregistrate gata să-i acopere absența”, susțin sursele La Stampa.

Mai mulți martori, care povestesc despre o deteriorare a sănătății președintelui Rusiei, au fost citați de Francesco Semperini, jurnalistul La Stampa care a stat de vorbă cu ei. Deteriorarea sănătății liderului rus a fost vizibilă și în timpul paradei din 9 mai, când potrivit surselor, s-a putut observa „târârea piciorului, brațul strâmb, fața palidă”. Ultimul care a vorbit public despre starea precară de sănătate a lui Putin a fost șeful serviciilor secrete ucrainene, Kirilo Budanov, într-un interviu pentru Sky News.

Vladimir Putin, amintește La Stampa, este „foarte bolnav, are cancer de sânge”, a spus un oligarh apropiat Kremlinului, în urmă cu câteva zile, în timpul unui apel telefonic înregistrat în secret, pe care revista New Lines l-a obținut și l-a publicat. Putin „a distrus economia Rusiei, a Ucrainei și a altor țări. Problema este în capul lui. Un nebun poate întoarce lumea cu susul în jos”, a spus oligarhul interceptat, al cărui nume nu a fost făcut public, vorbind, potrivit New York Post, cu un „capitalist occidental”.

Comment here