Din JudetNovaci

Mihai Dafinescu, condamnat la 4 ani şi 6 luni de închisoare

Mihai Dafinescu, fiul preşedintei Judecătoriei Novaci, a fost condamnat, vineri, de Judecătoria Craiova la 4 ani şi 6 luni de închisoare pentru ucidere din culpă şi părăsirea locului accidentului. Sentinţa poate fi atacată cu apel.

„În temeiul art. 396 alin. 2 și 10 Cod Procedură Penală, dispune condamnarea inculpatului Dafinescu Mihai, pentru săvârşirea infracțiunii de ucidere din culpă, prevăzută şi sancţionată de dispoziţiile art. 192 alin 1 şi 2 Cod Penal, la o pedeapsă de 3 ani și 2 luni închisoare […] În temeiul art. 396 alin. 2 şi 10 Cod Procedură Penală, dispune condamnarea inculpatului Dafinescu Mihai, pentru săvârşirea infracțiunii de părăsirea locului accidentului prevăzută şi sancţionată de dispoziţiile art. 338 alin. 1 Codul Penal, la o pedeapsă de 3 ani și 6 luni închisoare. (…) În temeiul dispoziţiilor art. 38 alin 1 Cod Penal raportat la art. 39 alin.1 lit. b Cod Penal, dispune contopirea celor două pedepse mai sus aplicate inculpatului şi stabileşte pedeapsa rezultantă finală de executat pentru inculpatul Dafinescu Mihai, la 4 ani, 6 luni şi 20 zile închisoare, compusă din pedeapsa cea mai grea si anume, pedeapsa de 3 ani şi 6 luni închisoare aplicată pentru infracţiunea de părăsirea locului accidentului prevăzută şi sancţionată de dispoziţiile art. 338 alin. 1 Codul Penal, la care se adaugă o treime din pedeapsa de 3 ani si 2 luni închisoare aplicată pentru infracţiunea ucidere din culpă prevăzută şi sancţionată de dispoziţiile art. 192 alin 1 şi 2 Cod Penal (1 an ?i 20 zile închisoare)” se arată în decizia instanței.

Tragedia, în urma căreia Mihai Dafinescu a omorât o femeie pe o stradă din oraşul Novaci, s-a produs pe 19 august 2020. Tânărul, în vârstă de 26 de ani, s-a predat la Poliţie după câteva ore de la accident, atunci când încă avea o alcoolemie de 0,05 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Comment here