Ultima Ora

14:22 Fostul şef de la Crimă Organizată, REŢINUT. Intercepta şi şantaja oameni de afaceri

Fostul şef de la Crimă Organizată din Cluj a fost reţinut de DIICOT pentru că avea o reţea infracţională prin care şantaja oameni de afaceri. Potrivit unor surse, citate de Mediafax, este vorba despre Liviu Şipoş. Alături de el au mai fost arestaţi alţi 3 bărbaţi.

DIICOT anunţă că grupul coordonat de acesta intercepta oamenii de afaceri, după care îi şantaja şi le cerea sume mari de bani.

DIICOT: “În ceea ce priveşte modul de operare utilizat de către membrii grupării, acesta consta în identificarea unor persoane care ar putea fi pretabile la implicarea în activităţi infracţionale, din sfera traficului internaţional de droguri.

Posibilele suspiciuni ale membrilor grupării erau de două tipuri: fie persoana vizată avea antecedente penale în acest sens, fie în urma verificărilor efectuate de către aceştia au rezultat informaţii conform cărora anumite persoane fizice sau juridice au obţinut venituri mari, într-o perioadă scurtă de timp, deşi obiectul lor de activitate nu era, în opinia acestora, generator de astfel de profituri financiare.

Într-unul din cazuri, membrii grupării s-au dus direct la un om de afaceri şi l-au ameninţat cu un pistol, iar sub pretextul că ar fi poliţişti antidrog, i-au solicitat, în schimbul muşamalizării unui dosar fictiv, ce ar fi fost deschis împotriva lui, să le achite 200.000 Euro.

La percheziţii, procurorii au găsit hard disk-uri cu date cu caracter clasificat, sumele de 26.805 euro, 36.165 USD, 26 de telefoane mobile, 19 stick-uri de memorie, 3 tablete, 4 dispozitive tip microfon de interceptare a discuţiilor în mediul ambiental, 1 baliză GPS, două camere video disimulate în borsete, 1 pistol de 9 mm deţinut legal, 83 de cartuşe şi un autoturism de teren”.

buy albuterol online

buy chantix

antabuse

Comment here