Din JudetStirile Zilei

Biserică monument istoric, pe cale să se prăbuşească

Bisericile din comuna gorjeană Prigoria sunt „fie închise, fie într-o stare de degradare avansată”, punând în pericol viaţa enoriaşilor, susţine Adrian Zorlescu, candidatul Alianţei pentru Unirea Românilor la funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Gorj.

Zorlescu a publicat fotografii cu Biserica „Naşterea Maicii Domnului” din satul Negoieşti al comunei Prigoria, ridicată în anul 1730. Imobilul se află într-un stadiu avansat de degradare.

„Renovați bisericile, pentru că altfel ne vom pierde credința și identitatea națională! Astăzi am fost în Prigoria, comuna natală a tatălui meu, și am fost șocat de ceea ce am văzut. Oamenii în vârstă se străduiesc să meargă la biserică, dar autoritățile locale sunt complet nepăsătoare și indiferente față de starea deplorabilă a lăcașelor de cult. Bisericile sunt fie închise, fie într-o stare de degradare avansată, punând în pericol viața și sănătatea credincioșilor. Este inacceptabil ca locurile în care oamenii ar trebui să găsească liniște și alinare sufletească să devină un pericol pentru integritatea fizică a acestora. Credința este un pilon fundamental în viața mea și în Partidul Alianța pentru Unirea Românilor. Mă angajez să rezolv această problemă care afectează multe localități din județul Gorj. Am lucrat cu mulți preoți și cunosc nevoile lor și problemele cu care se confruntă. Un Neam fără credință este un Neam condamnat să dispară. Este timpul să luptăm pentru credința noastră și să investim în renovarea și întreținerea lăcașelor de cult” transmite Zorlescu.