Ultima Ora

14:19 Vor referendum de eliminare a pensiilor speciale. Drulă: Am strâns 135.000 de semnături

Liderii Alianţei Dreapta Unită au depus la Cotroceni solicitarea oficială prin care îi cer preşedintelui Klaus Iohannis să convoace referendum pentru eliminarea pensiilor speciale. Preşedintele USR Cătălin Drulă a anunţat că au fost strânse 135.000 de semnături pentru acest lucru.

Cătălin Drulă, Ludovic Orban şi Ionuţ Simionca au mers la Cotroceni pentru a depune o solicitare oficială de convocare a referendumului şi i-au lăsat preşedintelui Iohannis şi cutii cu peste 135.000 de semnături, strânse deja, pentru eliminarea pensiilor speciale prin intermediul petiţiei on-line.

„Suntem în faţa Palatului Cotroceni cu 135.000 de semnături împotriva pensiilor speciale. Suntem noi aici, cei din Dreapta Unită, USR, PMP şi Forţa Dreptei pentru a îi cere preşedintelui Klaus Iohannis ca, odată cu alegerile europarlamentare din 9 iunie, să convoace şi un referendum pentru eliminarea pensiilor speciale. Am văzut că această clasă politică reprezentată de PSD şi PNL nu vrea şi nu poate să elimine aceste pensii sfidătoare. Cea mai mare dintre ele a ajuns la 58.000 lei pe lună, în timp ce peste un milion de oameni trăiesc cu sub 1.100 de lei pe lună. Pensionari speciali ca domnul preşedinte al PNL Nicolae Ciucă are 19.000 lei, tocmai i-a fost crescută cu 13% pensia specială. Cerem ca poporul român să se poată pronunţa asupra acestui subiect care dezbină societate românească şi, la fel ca înainte de 1989, îi împarte pe cei privilegiaţi, cei dintr-o nomenclatură şi cei care muncesc şi primesc pensii pe baza contribuţiei”, a afirmat Cătălin Drulă, luni în faţa Palatului Cotroceni.

Comment here