Ultima Ora

14:19 Liberalii, vot în unanimitate pentru comasarea alegerilor

Liberalii au votat, miercuri, în unanimitate, în şedinţa Biroului Politic Naţional, să mandateze conducerea PNL pentru începerea discuţiilor în coaliţie privind comasarea alegerilor, au precizat surse liberale.

Conducerea PNL a discutat despre subiectul comasării alegerilor şi a decis să mandateze conducerea partidului să înceapă discuţiile, în coaliţie, pe acest subiect.

Europarlamentarul Daniel Buda a declarat, în şedinţa PNL, că nu există niciun impediment pentru comasarea alegerilor, fiind vorba despre o decizie politică, el precizând că în acest moment sunt şapte state din UE în care s-au comasat alegerile din acest an.

Comments (1)

 1. PNL o ţine langa cu comasarea alegerilor europarlamentare cu cele locale desi acest lucru nu are nici o ratiune, dar a uitat de modificarea sistemului electoral pentru revenirea la alegerea primarilor în două tururi care a fost definită de prim-vicepreședintele PNL, Rareș Bogdan, în februarie 2020, drept prioritatea numărul unu a liberalilor.
  (vezi: https://romania.europalibera.org/a/cum-a-%C3%AEngropat-pnl-prioritatea-numarul-1-primari-in-doua-tururi/31821880.html)
  De asemenea eliminarea pensiilor speciale pentru aleșii locali reprezintă este o altă temă față de care liberalii au avut o poziție categorică, dar care a rămas neonorată . Pensiile speciale ale aleșilor locali nu au fost eliminate, ci doar prorogate an de an pentru a nu intra în plată.
  Culmea ipocriziei este că pe liberali i-a apucat abia acum eficientizarea activității administrative și a economiei cheltuielilor bugetare, invocînd o economie de 2 miliarde lei (500.000 de euro) comasarea alegerilor. In schimb n-au făcut nimic pentru reducerea cheltuielior de functionare a statului desi la începutul anului 2023 a fost depus la parlament proiect de LEGE initiat de deputatul Vlad Benga din partea USR, pentru modificarea şi completarea Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr.57/2019 privind Codul administrativ, precum şi pentru modificarea şi completarea Legii nr.2/1968, republicată, privind organizarea administrativă a teritoriului României, care prevedea inclusiv eliminarea pensiilor speciale pentru alesii locali.
  (Vezi: https://www.cdep.ro/proiecte/2023/400/30/3/pl197.pdf)
  Proiectul initiat de Vlad Benga din partea USR, a zăcut in sertarele Parlamentului, inclusiv după rotativa guvernamentală cu Nicolae Ciucă devenit presedintele Senatului , care nu a catadicsit să-l pună pe ordinea de zi, dar acum PNL se lamentează că România se află in situatie precară din cauza cheltuielior bugetare la nivel central si local.
  (vezi si: (https://www.senat.ro/legis/PDF/2023/23b278AD.PDF?nocache=true)
  Si exemplele ar putea continua.
  Acesti liberali neputinciosi care au ajuns conform sondajelor a cincea roată la căruta politicii se lamentează cu măsuri de-a dreptul idioate privind comasarea alegerilor , in speranta că aceatea ar putea să-i salveze la alegerile care se apropie.

Comment here