Ultima Ora

14:19 Comuna Peștișani, atestată ca STAȚIUNE TURISTICĂ de interes local

Mai multe localităţi din România au fost atestate ca staţiuni turistice de interes naţional, respectiv local. Astfel, Guvernul, la iniţiativa Ministerului Economiei, a adoptat, joi seara, o hotărâre în acest sens și pentru modificarea unor anexe la HG pentru aprobarea normelor și criteriilor de atestare a staţiunilor turistice.

Potrivit unui comunicat al ministerului, în urma verificării îndeplinirii criteriilor legale, la solicitarea autorităţilor administraţiei publice locale, localităţile Tăşnad (jud. Satu Mare), Lacu Sărat (jud. Brăila), cat si Zona Turistica Centrul Istoric – Coridorul Crişul Repede (din Oradea, jud. Bihor) si Zona Turistica Borlova – Muntele Mic (Comuna Turnu Ruieni, jud. Caras-Severin) au fost atestate ca staţiuni turistice de interes naţional.

Totodată, având în vedere potenţialul turistic, dar și resursele naturale și antropice, localităţile Tăuţii Măgheruş (jud. Maramureş), Vama (jud. Satu Mare), Ocnele Mari (jud. Vâlcea), Pestişani (jud. Gorj), Jucu (jud. Cluj) au fost atestate ca stațiuni turistice de interes local.

Potrivit ministerului, pe termen mediu și lung, atestarea localităţilor mai sus menţionate ca staţiuni turistice de interes naţional, respectiv local, va crea un impact socio-economic pozitiv.

“Acestea vor putea fi promovate cu noul statut si astfel vor avea şanse mai mari în atragerea de finanţări nerambursabile. Spre exemplu, investitorii ar putea accesa finanţări structurale europene pentru construirea de structuri de primire turistice, fapt ce va contribui la creşterea numărului turiştilor de pe piaţa internă și externă”, se menţionează într-un comunicat.

buy albuterol online

buy chantix

antabuse

Comment here