Ultima Ora

14:19 Baia de Fier: Investiția de 5 milioane de euro, finalizată

ADR Sud-Vest Oltenia laudă, pe site-ul instituției, autoritățile locale din comuna Baia de Fier pentru investiția în valoare de 5 milioane de euro în dezvoltarea infrastructurii turistice și de agrement.

„Peisaje de poveste pe pământ gorjean, în Baia de Fier, acolo unde autoritățile locale au investit 5 milioane de euro în dezvoltarea infrastructurii turistice și de agrement. Proiectul finanțat cu fonduri europene prin Programul Operațional Regional 2014-2020 a constat în amenajarea zonelor de intrare și ieșire din Peștera Muierilor, una dintre cele mai cunoscute și vizitate peșteri din țară, a unui parc dendrologic cu o suprafață de trei hectare și a unei zone de recreere și agrement de aproape trei mii de metri pătrați. Astfel, au fost amenajate alei pietonale, piste pentru biciclete și popasuri pe o distanță de aproape 8 kilometri, a fost construit un amfiteatru în aer liber cu bordeie pentru meșterii populari și au fost amenajate un loc de joacă, un spațiu pentru fitness în aer liber și o pistă de tip pumptrack. Beneficiarul investiției este Primăria comunei Baia de Fier, prin Axa prioritară 7 – Diversificarea economiilor locale prin dezvoltarea durabilă a turismului” a transmis ADR Sud-Vest Oltenia.

Declarată stațiune turistică de interes local, Baia de Fier a fost inclusă, la sfârșitul anului trecut, în ruta cultural-turistică „Transhumanța în Munții Parâng”.

Comment here