Ultima Ora

14:18 Achitat definitiv, într-un dosar de mărturie mincinoasă

Fiul unui pădurar din Urdari a fost achitat definitiv într-un dosar în care era acuzat de mărturie mincinoasă. Daniel Radu Manolache a fost trimis în judecată pentru că nu ar fi spus adevărul, în legătură cu un incident în care a fost implicat el și tatăl său, în vara lui 2015.

La vremea respectivă, pădurarul a încercat să oprească doi hoți de lemne, frații Tauru din localitate, condamnați ulterior pentru faptele lor. Pădurarul a tras inclusiv cu pușca pentru a-i speria pe hoți, dar unul dintre aceștia, Bebe Rică Tauru, l-a lovit securea pe Daniel Radu Manolache, fără ca să fie depusă vreo plângere penală.

Cercetările au scos la iveală că plângerea nu ar mai fi fost depusă pentru că fostul șef al postului de poliție din Urdari, Nicu Pasăre, ar fi cerut modificarea declarațiilor cu privire la cele întâmplate în pădure, în așa fel încât imaginea Poliției să nu fie afectată. Pasăre s-ar fi exprimat că „iese poliția rău”, dar ulterior și el și hoții de lemne au primit diverse condamnări în dosarele în care au fost inculpați.

Judecătorii Curții de Apel Craiova au dispus, însă, în privința lui Daniel Radu Manolache doar un avertisment, considerând că nu se impune o altă sancțiune. Inculpatul are obligația să achite și 600 de lei cheltuieli de judecată către statul român, sentința pronunțată la sfârșitul anului trecut fiind definitivă.

buy albuterol online

buy chantix

antabuse

Comment here