Ultima Ora

14:17 Complexul Energetic Oltenia anunţă investiţii de 590 milioane lei, în 2020

Complexul Energetic Oltenia, unul din cei mai mari producători de energie din ţară, şi-a planificat, pentru 2020, investiţii de 590 milioane lei (circa 123 milioane euro), din surse proprii, şi va demara un program de decarbonizare de aproape 1 miliard de euro, care va dura până în 2025, a declarat, pentru News.ro, directorul general al companiei, Sorin Boza. Acesta a precizat, totodată, că CEO nu are probleme cu stocurile de cărbune.

„La noi nu sunt probleme cu stocurile de cărbune, avem peste valorile stabilite prin Hotărâre de Guvern. Avem 890.000 tone de cărbune în stocurile CEO, din care în termocentrale 690.000 tone, iar restul în cariere”, a declarat Sorin Boza.

Managerul CEO a vorbit şi despre planurile de investiţii ale producătorului de energie.

„Pentru 2020, programul de investiţii se ridică la 590 milioane lei, din surse proprii. Iar pe lângă acesta, vom începe un program de decarbonizare, conform hotărârii Comisiei Europene. Este un program care se va implementa până în anul 2025 şi care, la o primă estimare, va ajunge la 1 miliard de euro. Acest program de decarbonizare este un program decis de Comisia Europeană, de reducere a emisiilor de CO2. Va fi suportat din trei surse de finanţare, din Fondul de Modernizare, din Planul Naţional de Investiţii, iar o parte din surse proprii”, a precizat Sorin Boza.

Reprezentantul producătorului de energie a mai afirmat că, până în 2025, CEO îşi propune să rezolve problema emisiilor de dioxid de carbon. „Azi, CEO respectă toate regulile de mediu impuse de Uniunea Europeană” a adăugat Boza.

buy albuterol online

buy chantix

antabuse

Comment here