Ultima Ora

14:16 Persoanele vaccinate cu schema completă nu mai prezintă test negativ la intrarea în Anglia

Persoanele vaccinate cu schema completă nu trebuie să mai prezinte certificatul care atestă rezultatul negativ al unui test COVID la intrarea în Anglia, începând de vineri, 7 ianuarie 2022, ora 04.00 GMT, a anunţat, joi, Ambasada României la Londra.

De asemenea, persoanele vaccinate nu mai sunt obligate să efectueze nici perioada de autoizolare până la sosirea rezultatului testului din ziua 2, potrivit ambasadei. Începând de duminică, 9 ianuarie 2022, ora 04.00 GMT, pentru testul din ziua 2 persoanele vaccinate pot opta pentru varianta unui test rapid antigen în loc de test tip PCR.

În cazul persoanelor nevaccinate, regulile de intrare pe teritoriul Regatului Unit rămân neschimbate:

  • prezentarea, la intrarea pe teritoriul britanic a unui certificat care atestă rezultatul negativ al unui test COVID-19 (tip PCR sau rapid antigen), efectuat cu cel mult 48 de ore înainte de călătorie;
  • rezervarea şi achitarea, anterior sosirii, a pachetului de 2 teste COVID-19 tip PCR (pentru ziua a 2-a si a 8-a de la sosire);
  • efectuarea unei perioade de 10 zile de autoizolare la adresa de domiciliu/adresa declarată la sosire.

Rămâne în vigoare obligativitatea pentru toate persoanele – vaccinate sau nevaccinate – de a completa, în prealabil (cu maximum 48 de ore înainte de sosire), formularul de localizare (Passenger Locator Form).

Comment here