Ultima Ora

14:15 Târgu-Jiu: Mii de gulguţe vor lumina Parcul Central

Festivalul Luminii are loc, sâmbătă după-amiază, în Parcul Central din Târgu Jiu. Organizator principal este Centrul Local „Ecaterina Teodoroiu“ Târgu-Jiu al Organizației Naționale „Cercetașii României”. Având în vedere faptul că, anul acesta, municipiul Târgu Jiu deține titlul de Capitala Tineretului, se vor alătura și cercetașii din Timișoara, București, Pitești, Râmnicu Vâlcea, Drobeta Turnu-Severin și Craiova.

În Parcul Central din Târgu-Jiu se desfăşoară, astăzi, mai multe ateliere pentru copii și adulți: „Jocurile copilăriei“, „Atelier de gulguţe“ (pahare din hârtie reciclabilă), „Jocul cu mere“ , „Cercetaș pentru o zi“, „Brățări cercetășești“, „Atelier de împletituri“, „Origamii“, „Tir cu arcul“, „Jocuri cercetășești“, „Gânduri bune în borcan“, „Pictură pe pânză“, etc.

La ora 18.30, la Masa Tăcerii, va începe momentul de imagine al organizației cercetașilor din Târgu Jiu. Aceștia vor cânta cântece cercetășești, iar câțiva copii vor depune promisiunea de cercetaș. Vor fi prezenți și elevi ai Liceului de Arte „Constantin Brăiloiu” Târgu Jiu cu un moment artistic.

De la ora 19:30 se vor aprinde pastilele de lumânări din gulguțe, pe aleile principale ale Parcului Central (Aleea Scaunelor, aleea de pe digul Jiului ce duce de la Masa Tăcerii până la podul de pe insuliță, aleea care unește Aleea Scaunelor cu „Buturuga“ de lângă dinozauri). Gulguțele au fost confecționate din materiale reciclabile.

Comment here