Ultima Ora

14:13 Soros zice că UE s-ar putea destrăma din cauza pandemiei

Miliardarul George Soros a avertizat, vineri, că Uniunea Europeană ar putea să se divizeze în contextul pandemiei de coronavirus, dacă blocul comunitar nu va emite obligaţiuni perpetue pentru a ajuta statele membre cu probleme, precum Italia, transmite Reuters.

Soros, 89 de ani, a subliniat că pagubele provocate de noul coronavirus economiei zonei euro vor persista „mai mult decât cred majoritatea oamenilor”, adăugând că evoluţia rapidă a virusului înseamnă că un vaccin eficient va fi greu de pus la punct. De aceea, Soros a spus că obligaţiunile perpetue, precum cele utilizate de Marea Britanie pentru a finanţa războaiele împotriva lui Napoleon, ar permite Uniunii Europene să supravieţuiască.

„Dacă UE nu va putea lua în discuţie acum acest subiect, ar putea să nu supravieţuiască provocărilor cu care se confruntă în prezent. Aceasta nu este o posibilitate teoretică, ar putea fi o realitate tragică”, a declarat George Soros.

Obligaţiunile perpetue nu trebuie răscumpărate niciodată, doar dobânzile trebuie plătite continuu. Sunt dobânzi constante şi presupun un grad mare de încredere al investitorilor în entitatea care le emite.

George Soros a apreciat că UE va trebui să îşi menţină ratingul AAA pentru a emite astfel de obligaţiuni perpetue şi astfel va fi nevoită să aibă puterea de a strânge taxe pentru a acoperi costul obligaţiunilor. În acest sens, Soros a sugerat că UE ar putea pur şi simplu să autorizeze taxe în loc să le impună. Referindu-se la situaţia Italiei, Soros a spus că această ţară a fost tratată incorect de către UE şi Germania.

„Relaxarea prevederilor privind ajutoarele de stat, care favorizează Germania, a fost una incorectă în ceea ce priveşte Italia, care era deja bolnavului Europei şi apoi a fost ţara cea mai grav lovită de COVID-19”, a spus Soros.

buy albuterol online

buy chantix

antabuse

Comment here