Ultima Ora

15:29 Cum va arăta Parcul “Tudor Vladimirescu” din Târgu-Jiu

Autorităţile din Gorj fac demersuri ca anul 2021 să fie declarat “Anul Tudor Vladimirescu”. Exceptând evenimentele culturale care vor avea loc cu această ocazie, la Târgu-Jiu va fi reamenajat parcul din faţa Colegiului Naţional Tudor Vladimirescu”.

“De anul trecut am demarat un proiect în privința reabilitării în totalitate a parcului din fața Colegiului <<Tudor Vladimirescu>>, acolo unde există o statuie a marelui revoluționar și proiectul deja l-am primit. Este un proiect modern, e adevărat, presărat și cu elemente din acea epocă, pe care îl vom scoate la licitație în perioada imediat următoare” anunţa primarul Marcel Romanescu, în urmă cu câteva zile.

Joi, edilul s-a deplasat la București, la Ministerul Culturii, însoțit de Dorin Ștefan, unul dintre cei mai mari arhitecți ai României, care este și artizanul proiectului de modernizare a Căii Eroilor și de Raul Chiriac, șeful Direcției de Investiții din cadrul Primăriei Târgu Jiu.

“Am luat legătura cu reprezentanții Direcției de Cultură Gorj și am discutat și cu primarii din Vladimir și Padeș, urmând să pregătim o serie de evenimente menite să marcheze trecerea a 200 de ani de la revoluția lui Tudor Vladimirescu. Municipiul Târgu Jiu va fi în centrul complexului de evenimente ce vor fi organizate în anul 2021 la nivelul județului Gorj” anunţă Romanescu, pe pagina de socializare.

Comment here