RovinariStirile Zilei

Pune panouri fotovoltaice pe acoperișul pieței din oraș

Piața Mare din orașul Rovinari a fost modernizată, fiind create condiții moderne pentru desfășurarea activității producătorilor și comercianților de legume și fructe, în interiorul pieței, și nu pe aleea din fața acesteia, ca până acum.

Primarul Robert Filip anunță că vrea să monteze panouri fotovoltaice pe acoperișul pieței, dar și panouri radiante, care vor asigura căldura în interiorul pieței pe timp de iarnă.

“Era necesar, dacă nu cumva obligatoriu, să regândim activitatea de comerț în Piața Mare a orașului. Astfel, începând de acum, întreaga activitate comercială a producătorilor/comercianților de legume și fructe, se va desfășura în interiorul pieței și nu pe aleea din fața acesteia, ca până acum. Nu a fost ușor să îi convingem pe comercianți că este mai bine așa, dar în final au înțeles că trebuie să facem un pas spre normalitate.

Atât comercianții cât și cumpărătorii beneficiază așadar de cele mai bune condiții. Mobilier unitar, curățenie, căldură, lumină, spații de depozitare și așa mai departe.  Pentru un acces cât mai facil în piață, tâmplăria și geamurile pe cele două laturi exterioare au fost înlocuite cu rulouri retractabile care seara, sau atunci când este foarte frig, sunt coborâte.

Și asta nu este tot. În curând, pe acoperișul pieței vor fi montate panouri fotovoltaice pentru asigurarea energiei electrice, iar în interior vor fi montate panouri radiante pentru asigurarea unei temperaturi prietenoase pe timp de iarnă” a anunțat primarul.

Lucrările de modernizare a pieței au fost realizate de angajații Societății Servicii Publice Locale Rovinari. Filip a mai anunțat că ”tot ce înseamnă modalitate de expunere a mărfii în afara spațiilor comerciale se va face după un regulament care va include și obligativitatea ca toți comercianții să folosească același tip de mobilier, ca formă și culoare”.

Comment here