Ultima Ora

14:10 Vaccin anti-COVID, aprobat pentru utilizare de urgenţă în China

CoronaVac, un vaccin potenţial dezvoltat împotriva maladiei COVID-19 de grupul Sinovac Biotech Ltd, a fost aprobat, în luna iulie, pentru a fi utilizat în regim de urgenţă ca parte a unui program prin care China doreşte să vaccineze grupurile de mare risc, precum personalul medical, a dezvăluit o sursă familiarizată cu această chestiune, citată de Reuters.

China National Biotec Group (CNBG), o unitate a gigantului farmaceutic China National Pharmaceutical Group (Sinopharm), deţinut de statul chinez, a anunţat, duminică, pe reţeaua de socializare WeChat, că a obţinut aprobarea pentru folosirea în regim de urgenţă a unui vaccin potenţial împotriva noului coronavirus.

CNBG, care are în lucru două vaccinuri potenţiale aflate în teste clinice de fază 3, nu a precizat însă care dintre aceste două vaccinuri a primit aprobarea pentru a fi utilizat de urgenţă.

China administrează vaccinuri experimentale împotriva noului coronavirus grupurilor de mare risc încă din luna iulie, iar un oficial din domeniul sănătăţii a declarat într-un interviu, difuzat săptămâna trecută de presa centrală chineză, că autorităţile de la Beijing ar putea să aibă în vedere o uşoară extindere a programului de folosire a acestor vaccinuri în regim de urgenţă, pentru a încerca să prevină apariţia unor posibile noi valuri ale epidemiei de COVID-19 la toamnă şi la iarnă.

În mod oficial, China a dezvăluit foarte puţine detalii despre vaccinurile potenţiale administrate persoanelor din grupurile de mare risc în cadrul programului său de utilizare în regim de urgenţă şi despre numărul persoanelor care au fost vaccinate.

Presa centrală chineză a raportat în iunie, înainte de demararea programului menţionat, că angajaţii companiilor de stat care călătoresc în străinătate au primit permisiunea de a fi inoculaţi cu unul dintre cele două vaccinuri dezvoltate de CNBG, iar armata chineză a aprobat, de asemenea, folosirea vaccinului potenţial creat de CanSino Biologics.

Şapte vaccinuri dezvoltate împotriva noului coronavirus se află în prezent în etapa finală a testelor clinice desfăşurate pe plan mondial, iar patru dintre ele sunt din China. Însă, niciunul dintre aceste vaccinuri nu a depăşit deocamdată faza finală de testare care dovedeşte că este sigur şi eficient – condiţii cerute de obicei pentru aprobarea necesară în vederea utilizării lor în masă.

buy albuterol online

buy chantix

antabuse

Comment here