Ultima Ora

14:07 A murit un cunoscut cardiolog din Gorj

Medicul cardiolog Vasile Brânzan s-a stins din viaţă, sâmbătă. Avea 85 de ani și a lucrat zeci de ani ca medic la Spitalul Județean de Urgență din Târgu-Jiu. A scris sute de poezii. Timp de 20 de ani a activat ca medic al Clubului de Fotbal Pandurii Târgu Jiu.

„Fiul ce a fost odată sanitarul orașului, un luptător anticomunist, fost deținut politic în anii studenției, medic al echipei de fotbal Pandurii Târgu-Jiu. L-a caracterizat cinstea și omenia, exprimîndu-și uneori stările sufletești prin poezie, avînd publicate câteva volume. Dumnezeu să te aibă în pază dragă unchiule!” a anuntat Vasile Brânzan, nepotul medicului, relatează paginaolteniei.ro.

„Bunicul meu si-a facut datoria atât de medic, cât şi de tată, soţ, bunic şi m-a îndrumat de-a lungul timpului să reuşesc să fac alegerile cele bune! Îi mulţumesc infinit pentru modul pozitiv în care a reuşit să îmi influenţeze viaţa şi nu numai şi sunt mândră, la fel cum şi el era de mine, că reuşesc să îi calc pe urme! Odihnă uşoară, bunicule!”, a scris pe pagina de socializare Daria, nepoata reputatului medic. 

Vasile Brânzan a fost doctor de inimi, mai bine de jumătate de veac, şi la propriu şi la figurat, pentru că, mai bine de 30 de ani, s-a dedicat şi poeziei. Medicul cardiolog scria poezii de suflet şi îşi înveselea mereu colegii cu glumele şi bancurile pe care le ştia.

„Mi-au căzut în mână poeziile umoristice ale marelui poet Ion Pribeagu, atunci m-am apucat să scriu şi eu. A scris sute de poezii şi câteva zeci de epigrame. Am publicat cartea „Versuri din Umor reciclat şi nu numai…“, două volume, ultima creaţie fiind un eseu filosofic despre univers şi creatorul universal divin. Se numeşte „Joc de Computer“. Timp de trei ani am fost redactor la un săptămânal cunoscut din oraş. (…) Atât timp cât mă voi putea deplasa şi gândi coerent, voi practica în continuare meseria de doctor“, spunea medicul cardiolog Vasile Brânzan într-un interviu pentru ziarul Adevărul, acum 11 ani.

buy albuterol online

buy chantix

antabuse

Comment here