Ultima Ora

14:06 Premierul demisionar al Franţei, vizat de o anchetă privind criza coronavirusului

Premierul demisionar al Franţei, Edouard Philippe şi doi foşti miniştri ai Sănătăţii, Olivier Véran şi Agnès Buzyn, sunt vizaţi de o investigaţie privind gestionarea crizei coronavirusului, potrivit cotidianului Le Monde.

Guvernul condus de Edouard Philippe a demisionat vineri. Agnès Buzyn a fost ministru al Sănătăţii în Guvernul Edouard Philippe, din mai 2017 până în februarie 2020, fiind succedată de Olivier Véran.

Curtea de Justiţie a Republicii a iniţiat o procedură de informare judiciară în cazul fostului premier Edouard Philippe şi al foştilor miniştri ai Sănătăţii, Olivier Véran şi Agnès Buzyn, a declarat procurorul general al Curţii de Casaţie din Franţa, François Molins. Curtea de Justiţie a Republicii a admis 9 plângeri, din totalul de 90, depuse în contextul crizei coronavirusului. Reclamanţii denunţă punerea în pericol a vieţii, cazuri de omor prin neglijenţă şi refuzul oferirii de asistenţă medicală unor persoane aflate în pericol. Premierul demisionar, Edouard Philippe, a anunţat, potrivit Agenţiei France-Presse, că a luat act de anunţul anchetei, subliniind că va furniza “toate răspunsurile necesare”.

În Franţa s-au înregistrat, până în prezent, 204.222 de cazuri de coronavirus şi 29.896 de decese, potrivit datelor centralizate de Universitatea Johns Hopkins(SUA).

buy albuterol online

buy chantix

antabuse

Comment here