Ultima Ora

14:06 Orban: Cu PNRR-ul, vedeţi, nu suntem campioni. Îmi pare rău să recunosc

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a criticat, sâmbătă, faptul că România nu se află printre ţările care au primit deja avansuri din partea Comisiei Europene pentru implementarea Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă.

„Şi aici, cu PNRR-ul, vedeţi, nu suntem campioni, îmi pare rău să recunosc, public nu o prea spun, dar nu suntem printre campioni. La ora actuală, 16 ţări europene au PNRR-ul aprobat şi deja au primit avansurile de 13%. Gândiţi-vă că termenul de finalizare pentru proiecte este 31 decembrie 2026. Mai ales pentru proiectele complexe de investiţii va fi foarte complicat: autostrăzi, spitale, deci investiţiile complexe o să ne genereze foarte multe probleme în implementare dacă noi nu accelerăm implementarea respectivă”, a afirmat Ludovic Orban, sâmbătă, în cadrul Comitetului Director Judeţean al PNL Satu Mare.

În acest context, Orban a arătat că PNDL 3 era „o necesitate”, el menţionând că „fără PNDL 3 niciun primar al PNL, dacă nu găsea o soluţie minune, nu ar fi putut să găsească finanţare pentru un proiect important de infrastructură”.

„Acuma şi colegul meu, Florin Cîţu, e foarte interesat, a anunţat PNI „Anghel Saligny”, dar dumneavoastră trebuie să ştiţi un lucru: din ianuarie, la fiecare şedinţă a coaliţiei, eu, ca preşedinte al Partidului Naţional Liberal, am vorbit constant de necesitatea lansării unui nou Plan Naţional de Devotare Local, PNDL 3″, a mai afirmat Ludovic Orban.

Comment here