Stirile ZileiTârgu-Jiu

Al CINCILEA caz în Gorj. 14 persoane suspecte, internate la SJU. Vienescu: Sperăm ca, într-o lună, să avem funcțional laboratorul de testare

UPADATE: Un gorjean de 40 de ani a fost diagnosticat cu COVID 19. Este cel de-al cincilea caz, înregistrat până acum în Gorj. Bărbatul a revenit recent din Italia și se afla într-un centru de carantină din județ. Va fi transportat cu izoleta la Spitalul de Boli Infecțioase din Craiova. 

Se fac eforturi la Târgu-Jiu pentru amenajarea unui laborator de depistare a COVID 19.

Directorul Spitalului Județean de Urgență, Dumitru Vienescu, a trimis documentația către Direcția de Sănătate Publică și așteaptă aprobările. Un constructor i-a dat asigurări că poate amenaja laboratorul în 2-3 săptămâni. Spitalul a făcut solicitare către Ministerul Sănătății pentru un aparat de testare. În paralel, oameni de afaceri din județ vor să achiziționeze unul.

”Ar fi bine să avem, la nivelul județului, chiar și două aparate” spune Dumitru Vienescu.    

14 pacienți suspecți de coronavirus sunt, în acest moment, internați la Spitalul Județean de Urgență, cu 6 mai mult decât în ziua de luni. Le-au fost prelevate probe, se așteaptă rezultatele.

Dumitru Vienescu spune că și la Spitalul Județean de Urgență din Târgu-Jiu, la fel ca și la celelalte unități medicale din țară, principala problemă, în acest moment, este cea a stocurilor insuficiente de echipamente de protecție.

buy albuterol online

buy chantix

antabuse

Comment here