Ultima Ora

13:52 Primăriile vor avea un fond special de unde pot accesa bani din PNRR

Primarii au la dispozitie un fond special de unde pot lua bani din Planul Național de Redresare și Reziliență. Vor fi alocate fonduri pentru fiecare reşedinţă de judeţ. În plus, mai sunt disponibile şi alte 2 miliarde de euro, cu atribuire prin Ministerul Fondurilor Europene. Banii merg doar pe tranziţie verde.

“Aceste proiecte, pe care le depunem, trebuie să aibă relevanţă în dezvoltarea economică şi socială. Noi încă nu ştim, noi românii, nu ştim ce vrem să facem în România în următorii ani şi cum vrem să fim competitivi. N-am prea văzut guverne sau entităţi politice aflate la putere care să reziste tentaţiei de a nu impulsiona dirijarea unor fonduri într-un mod favorizant”, spune primarul de la Baia-Mare, Cătălin Cherecheș.

“Este destul de confuză situaţia, mai ales că s-au dat înapoi documentele de la Bruxelles. Nu am niciun fel de încredere, mai ales că se va face la nivel de minister şi nu prin ADR-uri.  Am avut câteva întâlniri la nivelul Asociaţiei Municipiilor din România. Nu am fost lămuriţi ce se va întâmpla”, a declarat Constantin Toma preşedinte executiv Asociaţia Municipiilor din România.

“Staţi liniştiţi, banii vin! Pentru asta, angajaţii din ministerul Fondurilor Europene trebuie să-şi ia gândul de la concediu, până nu vor termina de răspuns la observaţiile Comisiei. Trebuie să luaţi toate observaţiile Comisiei şi să le trataţi cu mare, mare atenţie. Dacă cumva, din cauza unei tratări superficiale vom avea probleme cu PNRR, vă garantez că acea persoană pleacă acasă. Nimeni nu pleacă acasă, în concediu, până nu avem acest PNRR”, a conchis premierul Florin Cîțu.

Comment here