Ultima Ora

13:47 34 de paturi ATI libere la nivel naţional pentru bolnavii de COVID-19

Grupul de Comunicare Strategică a anunţat că sunt disponibile, duminică, 34 de paturi la terapie intensivă pentru pacienţii bolnavi de COVID-19, în afara celor rezervate special pentru persoane cu anumite condiţii medicale care sunt şi confirmate cu infecţie cu SARS-CoV-2.

Duminică, conform datelor existente în aplicaţia alerte.ms, sunt 1.702 paturi ATI destinate pacienţilor COVID-19. În Bucureşti, sunt avizate 390 de paturi de ATI pentru pacienţii de COVID-19. La nivel naţional, există o rezervă operaţională de 128 de paturi ATI destinate pacienţilor infectaţi cu SARS-CoV-2. Acestea sunt activate, în dinamică, acolo unde numărul pacienţilor ATI depăşeşte capacitatea secţiilor principale. 1.573 de paturi ATI sunt ocupate în toată ţara.

La nivel naţional, la acest moment, sunt disponibile 34 de paturi de ATI: nouă în Bucureşti, unul în judeţul Bihor, trei în judeţul Botoşani, patru în judeţul Constanţa, patru în judeţul Harghita, trei în judeţul Iaşi, unul în judeţul Mehedinţi , şase în judeţul Vaslui, trei în judeţul Vrancea, altele decât cele rezervate special pentru persoane cu anumite condiţii medicale care sunt şi confirmate cu SARS-COV-2, a informat GCS. Potrivit sursei citate, se lucrează în continuare pentru operaţionalizarea şi asigurarea personalului medical necesar pentru alte paturi ATI, care vor fi disponibile în zilele următoare.

„În procesul de operaţionalizare a unor noi paturi ATI se pune accent pe cele destinate persoanelor care prezintă anumite condiţii medicale şi care sunt şi confirmate cu SARS-CoV-2, pentru că în aceste cazuri respectivii pacienţi prezintă afecţiuni grave ce pot constitui comorbidităţi şi sunt expuşi unui risc mult mai mare”, a transmis GCS.

Comment here