Ultima Ora

13:29 Macron renunţă la pensia de preşedinte

Preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, a anunţat, sâmbătă, că a decis să renunţe la pensia pe care ar urma să o primească în viitor în calitate de fost şef de stat, în contextul protestelor şi grevelor cauzate de reforma sistemului de pensii.

Pensia unui fost şef de stat francez se ridică la 6.220 de euro brut pe lună. Macron, care a împlinit sâmbătă 42 de ani, a anunţat şi că nu va face parte în viitor din Consiliul Constituţional, organism în care foştii preşedinţi ai ţării sunt membri de drept pe viaţă. Indemnizaţia membrilor Consiliului Constituţional se ridică la 13.500 de euro pe lună. Astfel, Macron ar urma să devină primul preşedinte francez care renunţă la pensia la care ar avea drept ca fost şef de stat.

Decizia lui Macron vine pe fondul unor greve şi proteste cauzate de propunerea şefului statului privind reforma sistemului de pensii din această ţară. Propunerile acestuia includ, printre altele, eliminarea regimului special de pensii pentru diverse sectoare din economie, precum cel al transporturilor feroviare, dar şi creşterea vârstei de pensionare, de la 62 la 64 de ani.

buy albuterol online

buy chantix

antabuse

Comment here