Ultima Ora

13:27 Șoferii își vor putea deconta daunele la compania cu care au încheiat polița de asigurare RCA

Modificarea va fi făcută în perioada următoare printr-o ordonanță de urgență, a spus, pentru Agerpres, președintele Autorităţii de Supraveghere Financiară.

„Ce se întâmplă în acest moment dacă nu selectăm obligatoriu această facilitate de decontare directă: dacă ți-ai făcut o poliță de asigurare la asiguratorul X și te-a lovit asiguratorul Y, în clipa în care vrei să-ți faci reparația, tu te duci la asiguratorul Y și îți vei recupera banii. În clipa în care intră automat decontarea directă, te poți duce direct la asiguratorul tău, la care ai polița de asigurare” spune Viorel Vasile, președintele unei firme de asigurări.

După aprobarea acestei modificări, polițele RCA s-ar putea scumpi, mai spune specialistul: „Costul este probabil undeva la 10% din polița de asigurare. În prezent, asiguratorii care practică această formă și o vând facultativ o taxează undeva în jurul valorii a 50 de lei. (…) Cred că poate fi suportat și persoanele fizice vor merge pe ideea de a selecta asiguratorul în funcție de calitatea serviciilor și nu cum se întâmplă în acest moment, în funcție de preț.”

Comment here