Ultima Ora

13:26 Tăriceanu: ALDE a decis să nu intre în jocul de-a anticipatele

Călin Popescu Tăriceanu anunţă că ALDE nu va face jocul PNL în privinţa declanşării alegerilor anticipate.

„ALDE a hotărît să nu intre în jocul de-a anticipatele pe care l-a iniţiat PNL şi, în consecinţă, nu vom participa la votul guvernului Orban II. Constituţia spune la art. 103 alin. 2 următoarele: “Candidatul la funcţia de prim ministru va cere, în termen de 10 zile de la desemnare, votul de încredere al Parlamentului asupra programului şi a întregii liste a Guvernului”. Ori luni, dl Orban nu ne cheamă la un vot de încredere, ci la unul de neîncredere”, a scris Călin Popescu Tăriceanu, duminică, pe Facebook.

Liderul ALDE a adăugat că nu înţelege „de ce Ludovic Orban şi cel care îl dirijează crede că Parlamentul poate fi partener în această păcăleală odioasă. În condiţiile în care guvernul Orban II nu va fi votat de PNL, nu înţeleg de ce s-ar aştepta ca noi să intrăm în acest joc?”.

Astfel, partidul îi va lăsa pe liberali să se afunde mai mult în penibil.

„De aceea, am decis să îi lăsăm pe cei din PNL să se afunde şi mai mult în penibil şi să voteze împotriva propriului guvern şi să nu conteze pe prezenţa noastră! Nu vrem să validăm această mascaradă parlamentară. Mai mult, nu cred că ar trebui să discutăm despre votul de învestire al guvernului Orban II atâta timp cât nu se rezolvă problema OUG privind alegeri anticipate, care are cel puţin 2 teme care contravin legii: legalizarea turismului electoral şi grava discriminare la adresa unora dintre partidele parlamentare mai mici”, a completat Tăriceanu.

Acesta a mai precizat că ceea ce vede acum în politică întrece orice imaginaţie.

„În cei 30 de ani de politică am crezut că le-am văzut pe toate, dar ce se întâmplă în aceste zile îmi depăşeşte orice imaginaţie. Credeam că, în principiu, toate partidele politice vor acelaşi lucru: o societate liberă, o viaţă mai bună pentru români, o economie care să asigure locuri de muncă bine plătite. Obsesia celor din conducerea PNL pentru alegeri anticipate, fără să ia în calcul efectele negative asupra românilor, mă face să-mi pun serioase semne de întrebare cu privire la această credinţă” scrie Călin Popescu Tăriceanu.

Opinia liderului ALDE este că a fost creată artificial o criză politică, iar curând se vor vedea efectele economice grave.

„Nu o să obosesc să arăt că această criză politică artificial creată va avea foarte curând efecte economice grave care ne vor afecta pe fiecare dintre noi în mod direct. Am expus motivele în mai multe rânduri. Pe termen lung, cuplarea alegerilor locale cu cele parlamentare va omorî temele locale importante (poluarea oraşelor şi satelor, trafic, curăţenie, spitale, şcoli) şi se vor promova teme strict politice (stânga-dreapta, ciumă roşie vs ciumă galbenă, etc), teme care nu interesează cu adevarat cetăţeanul. Oare asta vrem?”, a conchis Tăriceanu.

Votul pentru învestirea Guvernului Orban 2 va fi dat în plenul reunit al Camerei Deputaţilor şi Senatului, luni, de la ora 16.00. Social-democraţii nu vor fi prezenţi în sala de plen, a anunţat liderul interimar al PSD, Marcel Ciolacu. De asemenea, Ludovic Orban a afirmat că nu poate garanta 100% că va fi întrunit cvorumul de prezenţă necesar desfăşurării şedinţei.

buy albuterol online

buy chantix

antabuse

Comment here