Ultima Ora

13:21 Fals ofiţer de informaţii, condamnat de Judecătoria Târgu-Jiu. A escrocat o primăriţă din Mehedinţi

Un fals ofițer de informații, care a șantajat o profesoară de la liceul din comuna Bâlteni şi a escrocat alte două femei- o primăriţă PMP şi o consilieră PSD- a fost condamnat la închisoare.

Ion Mihai Dincă a fost condamnat, vineri, de Judecătoria Târgu-Jiu și pentru că a escrocat alte două femei. Una dintre ele este, în prezent, primar al Partidului Mişcarea Populară la o comună din Mehedinți, iar cealaltă era consilier județean PSD în Constanța. Ambelor, bărbatul le promisese funcții importante la București, în schimbul unor sume de bani. El a fost, însă, prins în flagrant în timp ce încerca să ia 500 de lei de la profesoara din Bâlteni, care îl reclamase după ce fusese amenințată cu publicarea unor imagini compromițătoare, care nici nu existau.

„Condamnă pe inculpatul Dincă Ion Mihai, la pedeapsa de un an şi 6 luni închisoare. (…) Condamnă pe inculpatul Dincă Ion Mihai, în prezent în Penitenciarul Drobeta Turnu-Severin, la pedeapsa de un an şi 6 luni închisoare(…) Contopeşte pedepsele aplicate inculpatului în pedeapsa cea mai grea de 1 an şi 6 luni închisoare, la care adaugă sporul de 1/3 din cealaltă pedeapsă (1/3 din 1 an şi 6 luni = 6 luni), rezultând o pedeapsă de 2 ani închisoare. În baza art. 104 alin. 2 C. pen., art. 43 alin. 2 C.p. revocă liberarea condiţionată a inculpatului Dincă Ion Mihai din pedeapsa de 5 ani și 5 luni închisoare la care a fost condamnat prin s.p. nr. 77 din 01.02.2016 emisă de Tribunalul Argeş, def. prin D.P. 681/A din 08.06.2016 Curtea de Apel Pitești şi dispune executarea restului rămas neexecutat de 496 zile, rest pe care îl adaugă la prezenta pedeapsă, inculpatul urmând să execute pedeapsa rezultantă de 2 ani şi 496 zile”, a decis Judecătoria Târgu-Jiu.

În prezent, Dincă se află în spatele gratiilor, într-un alt dosar instrumentat de DNA, după ce a cerut, la Bacău, nu mai puțin de 180.000 de euro rudelor unei persoane anchetate de procurorii anticorupție, în schimbul banilor dând asigurări că dosarul se va închide.

Comment here