Stirile ZileiTârgu-Jiu

Războiul cu COVID-19. Medicul Luminița Manea: Simțim o presiune și o tensiune greu de descris

Secția Boli Infecțioase a Spitalului Județean de Urgență Târgu-Jiu are 75 de paturi pentru bolnavii de COVID-19, toate fiind ocupate. Dintre pacienții internați, doar trei sunt vaccinați. În această secție își desfășoară activitatea 6 medici, 30 de asistenți medicali și 12 infirmieri.

„Noi, medicii și întregul personal medical care ne desfășurăm activitatea în cadrul Secției Boli Infecțioase, ducem o luptă dificilă pentru viața fiecărui pacient. Avem pacienți cu forme moderate, severe și chiar critice ale bolii, care necesită administrare de oxigen și un tratament complex. Munca noastră este una încărcată emoțional căci trăim drama fiecărui pacient. Simțim o presiune și o tensiune greu de descris, care ne afectează și ne marchează psihic și fizic. Lucrăm în condiții grele, sub presiunea unui mediu contaminat, avem dorința de a ajuta și de a fi aproape și emoțional de pacienți. Toate acestea ne întristează, de multe ori, eforturile noastre sunt dincolo de limita normalului. Dintre pacienții internați, cam 90% sunt nevaccinați, mulți au comorbidități. Având în vedere contagiozitatea virusului, faptul că ne confruntăm cu o tulpină virală mult mai virulentă, care determină o agresivitate mai mare asupra organismului, îi rugăm pe gorjenii care din diverse motive au ezitat să se vaccineze, să o facă pentru sănătatea dumnealor și a persoanelor drage din jur!”, a transmis medicul infecționist Luminița Diana Manea, medicul șef al Secției Boli Infecțioase a SJU Târgu-Jiu.

În Secția Boli Infecțioase s-a realizat o serie de investiții prin care a fost extinsă rețeaua de oxigen, toate paturile fiind dotate cu prize de oxigen, importante pentru pacienții cu COVID-19. De la începutul anului și până în prezent, aici au fost internați 750 de pacienți.

Comment here