Ultima Ora

13:16 Gunoiul de grajd de la fosta Avicola Târgu-Jiu, solicitat de agricultori

Gunoiul de grajd, rezultat în urma creșterii puilor în cadrul fostei Avicola Târgu-Jiu, ajunge la producătorii agricoli, care îl folosesc la fertilizarea terenurilor. Societatea Avirom Plus are încheiate contracte cu societăți agricole sau cu producători, care preiau acest produs, după ce trece prin anumite etape.

Procesul tehnologic impune ca, la fiecare ciclu de 60 de zile, gunoiul să fie scos din ferme și încărcat în mașini, pentru a nu intra în contact cu pardoseaua exterioară, pentru a avea suprafețele curate. După ce se scoate gunoiul, ferma este spălată cu dezinfectanți și săpunuri speciale și active, după care se iau teste de sanitație, conform legislației în vigoare. Locul trebuie să fie steril, pentru ca puii să se poată dezvolta.

În cadrul unității de creștere și valorificare a puilor își desfășoară activitatea peste 500 de angajați. Șapte ferme au fost modernizate și sunt populate, în prezent, cu pui. Avirom Plus mai deține un abator care a fost modernizat și dotat cu cele mai noi echipamente, precum și cinci magazine proprii în Târgu-Jiu.

Societatea derulează un proiect de creștere a capacității de depozitare și a zonei logistice a abatorului, care va fi finalizat în următorii ani, ceea ce va duce și la o creștere a numărului de angajați. De asemenea, fermele vor fi modernizate în continuare.

Capacitatea de producție a unității din Târgu-Jiu este de 10 milioane de pui pe an, care ajung în toate magazinele din România, dar și la export. Avirom este al treilea producător de pui din România, cu sedii în Vâlcea, Argeș și Gorj.

Comment here