Minerit și Energie

Consiliul Concurenţei autorizează crearea unei companii de către CE Oltenia şi Tinmar Energy

Autoritatea de concurenţă din România a autorizat operaţiunea prin care Complexul Energetic Oltenia şi Tinmar Energy ar urma să creeze o companie, pentru a realiza o centrală electrică cu ciclu combinat (Combined Cycle Gas Turbine – CCGT).

Potrivit unui comunicat de presă al Consiliului Concurenţei, în urma analizei, s-a constatat că această operaţiune nu ridică obstacole semnificative în calea concurenţei efective pe piaţa românească sau pe o parte substanţială a acesteia şi că nu există îndoieli serioase privind compatibilitatea sa cu un mediu concurenţial normal. Decizia va fi publicată pe site-ul autorităţii naţionale de concurenţă, după eliminarea informaţiilor cu caracter confidenţial.

Complexul Energetic Oltenia, deţinut de statul român, îşi desfăşoară activitatea în domeniul mineritului, al producerii de energie electrică pe bază de combustibili fosili şi al furnizării de energie termică la nivel local. Tinmar comercializează produse petroliere, este furnizor de energie electrică, de gaze naturale şi producător de energie electrică din resurse regenerabile.

Comment here