Ultima Ora

13:16 A intrat în greva foamei în fața Prefecturii Gorj

Coman Haralambie, de 54 de ani, din comuna Mușetești, sat Bârcaciu, administrator al unei firme de prelucrarea lemnului, a intrat în grevă foamei, miercuri, în fața Prefecturii Gorj, acuzând abuzurile Comisiei de Fond Funciar din comuna sa.

Omul susține că acest organism refuză, de 5 ani, în ciuda unui litigiu în instanță, să îi recunoască dreptul de proprietate pe un teren în suprafață de 6400 de mp.

Candidatul AUR la președinția Consiliului Județean Gorj, Adrian Zorlescu, a discutat cu protestatarul și spune că autoritățile ar trebui să intervină.

„Sunt zi de zi alături de cetățenii din Gorj. Sunt aici ca să le ascult îngrijorările și să înțeleg nemulțumirile lor. Incompetența administrației locale i-a împins pe unii dintre ei la gesturi extreme precum greva foamei, singura modalitate de protest ce le-a mai rămas în lupta pentru drepturile lor. Printre protestatari se află și domnul Coman din Musetesti, aflat în greva foamei în fața prefecturii. Vârstnic și bolnav de diabet, domnul Coman continuă o bătălie cu sistemul pentru a-și obține drepturile câștigate prin sudoarea muncii sale. L-am întrebat ce îl motivează în această luptă, iar răspunsul a fost sfâșietor: luptă nu pentru el, ci pentru copiii plecați în străinătate, pentru a putea să le ofere un viitor mai bun în România. Mă alătur vocii cetățenilor din Gorj și cer autorităților să asculte aceste nemulțumiri, să găsească soluții concrete și să demonstreze, prin acțiuni reale, că le pasă de problemele românilor. Doar prin dialog constructiv, transparență și asumarea responsabilității putem spera la construirea unei Românii în care cetățenii să nu mai fie nevoiți să recurgă la gesturi extreme. Sunt alături de oamenii din Gorj și îi susțin în lupta lor pentru o viață mai bună!” declară Zorlescu.