Ultima Ora

13:14 Guvern: Primele 10.000 de doze de vaccin, distribuite pe 26 decembrie

Guvernul pune la punct ultimele detalii cu privire la vaccinarea împotriva COVID-19. Primele 10.000 de doze vor fi distribuite pe 26 decembrie, însă premierul avertizează că infectarea nu se oprește de sărbători și îndemnă populația să ia măsuri de protecție.

„Astăzi, 22 decembrie, a avut loc o întâlnire a CNCAV, prezidată de premierul interimar al României, Nicolae Ciucă. A fost analizat, în detaliu, stadiul pregătirii pentru declanșarea efectivă a campaniei de vaccinare odată cu distribuția, în România, a primei tranșe de vaccinuri, de 10.000 de doze în data de 26 decembrie.

În acest context, Premierul a declarat că, pentru protejarea noastră, a tuturor, este benefică respectarea măsurilor igienico-sanitare și a tuturor recomandărilor de natură medicală formulate de experții în sănătate publică, deoarece „infectarea nu se oprește de Crăciun și de Anul Nou”.

Au fost discutate aspecte concrete privind armonizarea la nivel național și local, asigurarea siguranței distribuției, transportului și a vaccinării propriu-zise, precum și privind informarea corectă a publicului în legătură cu acest demers” se arată în comunicatul emis de guvern.

Comment here