Ultima Ora

13:12 PNL negociază fuziunea cu partidul lui Traian Băsescu

Conducerea PNL a votat ca partidul să fuzioneze prin absorbție cu Partidul Mișcarea Populară (PMP), partid creat de fostul președinte Traian Băsescu, potrivit surselor politice.

Liberalii au votat în Biroul Executiv echipa de negociere privind fuziunea prin absorbție cu PMP, au declarat surse politice, pentru Digi24. PMP va decide sâmbătă, în forurile statutare, dacă va fuziona cu PNL, după ce au primit invitația din partea liberalilor, au spus sursele. În schimb, într-un mesaj publicat pe Facebook de PMP, președintele partidului, Cristian Diaconescu, neagă fuziunea cu PNL.

„Președintele PMP, Cristian Diaconescu, a declarat, foarte clar, că «știrile apărute în spațiul public privind deciziile care ar fi fost luate de PMP privind fuziunea cu PNL, sunt false»”, arată mesajul.

Din PNL fac parte foștii liderii ai PDL, printre care Vasile Blaga și Emil Boc, cu care Traian Băsescu s-a certat în urma congresului în care Elena Udrea a pierdut alegerile din partid. Partidul Mișcarea Populară are aproximativ 2.250 de aleși locali. La ultimele alegeri locale a ratat intrarea în Parlament, nereușind să atingă pragul electoral.

Traian Băsescu spunea în 2013, într-un mesaj pe Facebook, că a văzut rezultatul Convenţiei PDL şi că „modul cum nu au înţeles să fie democraţi” îl face să spună acum „definitiv şi pentru totdeauna”: „Adio, Partid Democrat”, conform Mediafax.

Comment here