Ultima Ora

13:12 Câţi kilometri de BRUA sunt gata. Anunţul lui Orban

Transgaz a finalizat deja 330 de kilometri din cei 479 de kilometri din conducta BRUA, proiect strategic pentru economia românească, a declarat, joi, premierul desemnat Ludovic Orban, prezent la inaugurarea staţiei de comprimare gaze de la Podişor. Construcţia conductei BRUA, un proiect de interes national, a început în mandatul lui Dănuț Andrușcă, ministru al Economiei la acea vreme.

Acesta este al doilea obiectiv de investiţii din cadrul BRUA, într-o lună, după inaugurarea staţiei de la Jupa.

„Sectorul energetic poate şi trebuie să fie motorul de dezvoltare a economiei României, însă rămâne departe de potenţial. În programul de guvernare recunoaştem şi susţinem rolul proiectelor strategice ale Transgaz şi, prin intermediul acestei companii importante, fie că e vorba de BRUA sau Ungheni-Chişinău sau gazele din Marea Neagră, avem obligaţia să luptăm pentru a face din România o ţară sigură din punct de vedere energetic”, a spus Orban.

El a arătat că proiectul BRUA are o valoare totală de 480 de milioane de euro, din care 180 de milioane de euro reprezintă grantul acordat de Comisia Europeană. Conducta permite transportul de 1,5 miliarde de metri cubi de gaze în relaţia cu Bulgaria şi 1,75 miliarde de metri cubi în relaţia cu Ungaria.

buy albuterol online

buy chantix

antabuse

Comment here