Ultima Ora

13:10 Meniu special, de sărbători, pentru pacienții Spitalului Județean din Târgu-Jiu

Bolnavii care, în perioada sărbătorilor de iarnă, vor rămâne internați în Spitalul Județean de Urgență Târgu-Jiu vor avea parte de un meniu de sărbătoare, din care nu vor lipsi sarmalele, friptura și cozonacul. Produsele vor fi servite de persoanele internate care au voie să le consume, neavând vreo interdicție din partea medicului curant.

”În această perioadă, pacienții care rămân internați sunt bolnavi de coronavirus, operați sau cazuri urgente. Deoarece înainte de Crăciun, unii pacienți țin post, există și un meniu pregătit special pentru ei (ciorbă de zarzavat cu orez, iahnie de fasole uscată, mâncare de cartofi etc).

Potrivit asistenților dieteticieni, de Crăciun, meniul bolnavilor internați la SJU Târgu-Jiu va conține ciorbă de legume cu oase, ciorbă de perișoare sau ciorbă de legume drese cu ou, friptura de pui cu piure de cartofi, sarmale, varză cu piept de pui, piept de pui cu orez, portocale, cozonac.

De Revelion, pacienții care vor fi internați vor consuma, în funcție de dieta recomandată de medic, ciorbe de legume a la grec, de perișoare cu oase, varză călită cu friptură de pui, cartofi ungurenești cu pulpe de pui, sarmale, portocale și cozonac.

Fiecare pacient beneficiază și de un supliment zilnic (compot, iaurt, smântână, napolitane, fructe, brânză etc), în funcție de dieta recomandată de medicul curant” a comunicat Spitalul Județean de Urgență.

Comment here