Ultima Ora

13:10 ANCHETĂ la muzeul abia inaugurat

Inspectoratul de Poliție al Județului Gorj a început o anchetă care vizează modul în care au fost reabilitate spațiile din Muzeul Național „Constantin Brâncuși” din Târgu Jiu, anunţă gds.ro. Muzeul a fost inaugurat miercuri, în Casa „Barbu Gănescu”, din centrul orașului.

Imobilul este deținut de Consiliul Județean Gorj și a fost oferit spre administrare Ministerului Culturii, respectiv Muzeului Național „Constantin Brâncuși”.

Miruna Prejbeanu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție al Județului Gorj, a declarat că a fost deschis un dosar penal pentru infracțiunea de execuție de lucrări fără autorizație de construire. Spațiul de la etaj a fost amenajat pentru a putea găzdui expoziții și alte evenimente. Ancheta se derulează în colaborare cu Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu Jiu.

Denisa Șuță, directorul Muzeului Național „Constantin Brâncuși”, a declarat că a fost vorba de o simplă igienizare și zugrăveli și nu au fost făcute modificări la clădire. În interior, peste ziduri au fost montate în trecut panouri de rigips și acestea ar fi fost vopsite acum. În opinia Denisei Șuță, panourile respective nu fac parte din structura clădirii și nu ar fi fost nevoie de autorizație pentru o simplă igienizare.

buy albuterol online

buy chantix

antabuse

Comment here