Ultima Ora

13:09 Procesul de corupție al lui Darius Vâlcov, SUSPENDAT

Înalta Curte de Casație și Justiție a decis suspendarea procesului în care Darius Vâlcov a fost condamnat la opt ani de închisoare și va sesiza Curtea de Justiție a Uniunii Europene pentru a vedea, în contextul deciziei CCR pe completurile de trei judecători, dacă are prioritate legislația națională sau cea europeană. Decizia Instanței Supreme poate fi contestată doar cu privire la suspendarea procesului.

Înalta Curte de Casație și Justiție a ridicat, din oficiu, problema sesizării Curtea de Justiție a Uniunii Europene, în contextul în care Vâlcov este acuzat în acest dosar și de spălare de bani cu fonduri europene. Judecătorii vor să trimită la CJUE patru întrebări, în urma cărora vor să verifice dacă decizia CCR, pe completurile specializate, încalcă sau nu o directivă europeană privind combaterea spălării banilor.

Fost primar al municipiului Slatina şi ministru al Finanţelor, Dariu Vâlcov, a fost condamnat în primă instanţă la 8 ani de închisoare pentru trafic de influenţă şi spălare de bani. Decizia de condamnare a consilierului premierului Dăncilă a fost dată în februarie 2018, însă cele trei judecătoare au întârziat un an cu redactarea motivării sentinţei.

buy albuterol online

buy chantix

antabuse

Comment here