Ultima Ora

13:08 România trimite echipă de salvare în Albania după CUTREMUR

România trimite în Albania o echipă de căutare – salvare de aproximativ 50 de persoane, după ce a avut loc un cutremur cu magnitudinea de 6,4, a anunţat, marţi, şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat.

„În urma cutremurului, noi am fost înştiinţaţi de către Protecţia Civilă Europeană că a fost activat mecanismul, inclusiv de Ambasada Albaniei. Cu aprobarea domnului ministru Vela, deja echipa noastră este în pregătire. S-a vorbit la MAPN, care ne va sprijini cu transportul, s-a dat acordul din partea domnului ministru Ciucă. Urmează să plece echipa de căutare – salvare a Unităţi speciale pentru situaţii de urgenţă din cadrul IGSU, care e echipa noastră autorizată de Naţiunile Unite pentru astfel de misiune. Urmează să plece în această după-amiază către Albania cu aproximativ 50 de persoane şi cu materialele de căutare-salvare de care au nevoie”, a precizat Arafat.

Oficialul MAI a precizat că s-au solicitat mai multe echipe, fiind foarte important timpul de reacţie.

„E foarte important timpul de reacţie, pentru ca la cutremur se consideră o situaţie de urgenţă majoră. Dacă te duci după o zi, două, e prea târziu. Deci, din fericire, vom reuşi să plecăm în câteva ore şi, cu sprijinul colegilor de la Forţele Aeriene, misiunea va fi îndeplinită până în această seară. (…) Această echipă va acţiona în zona respectivă până se va decide oprirea operaţiunilor de căutare-salvare”, a menţionat Arafat.

Cel puţin şase persoane au decedat, marţi, în Albania în urma unui cutremur cu magnitudinea 6,4, cel mai puternic produs în această ţară în ultimele decenii, informează Reuters şi AFP. Mai multe clădiri s-au prăbuşit, iar 150 de persoane au fost rănite, unii locuitori fiind prinşi sub dărâmături. Seismul a avut loc la ora 3:54 (2:54 GMT) la o adâncime de 10 kilometri, chiar la nord de oraşul de coastă Durres, care este situat la aproximativ 30 de kilometri vest de Tirana, conform Institutului de geofizică al Statelor Unite.

buy albuterol online

buy chantix

antabuse

Comment here