Ultima Ora

13:06 Lavrov: SUA procedează precum Hitler şi încearcă „să subjuge Europa”

Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, a susţinut, joi, o conferinţă de presă la Moscova, în care a reiterat ideea că al Treilea Război Mondial ar putea fi un „război nuclear”, a precizat că ucrainenii „folosesc civilii ca scuturi umane” şi a afirmat că SUA încearcă „să subjuge Europa”, precum liderul nazist, Adolf Hitler, potrivit BBC.

Potrivit lui Lavrov, preşedintele american, Joe Biden, a spus că singura alternativă la sancţiuni este un al Treilea Război Mondial, reiterând că un al Treilea Război Mondial ar putea fi un „război nuclear”. Ministrul rus de Externe subliniază că acest lucru este doar în capul politicienilor occidentali, nu şi în mintea poporului rus.

„Dacă se poartă un război adevărat împotriva noastră, atunci cei care fac astfel de planuri ar trebui să se gândească la asta [şi] în opinia mea se fac astfel de planuri”, spune el.

Oficialul rus a repetat afirmaţia preşedintelui Vladimir Putin, potrivit căreia guvernul ucrainean este un regim neo-nazist şi spune că bandele jefuiesc oraşele, inclusiv Mariupolul. Ucrainenii „încearcă acum să folosească civilii ca scuturi umane”, a continuat el. A făcut referire în mod repetat la Hollywood şi a precizat că oamenii nu ar trebui să „se uite doar la acest film de la Hollywood” scris de mass-media occidentală „unde există un rău suprem”.

Ministrul rus de Externe a mai specificat că NATO încearcă să întărească securitatea Occidentului în detrimentul Rusiei. El a comparat SUA cu Napoleon şi Hitler, spunând că „pe vremuri, Napoleon şi Hitler aveau scopul de a subjuga Europa – acum, americanii fac acelaşi lucru”.

Anularea proiectului gazoductului Nordstream 2 „arată poziţia” UE, sugerând că SUA s-au aflat în spatele deciziei, a mai afirmat Lavrov.

Comment here