Ultima Ora

13:05 VIDEO: Ludovic Orban, la inaugurarea Staţiei Turbocompresoare Bibeşti. „Cel mai important lucru pentru România este să ne dezvoltăm economic”

Premierul Ludovic Orban este prezent, duminică, în Gorj. Şeful Guvernului a participat la inaugurarea Staţiei Turbocompresoare Bibeşti, obiectiv de investiții realizat de Transgaz, inclus în proiectul BRUA, Faza 1.

Premierul Ludovic Orban a declarat că guvernul nu poate fixa redevenţe fără să ţină cont de tot ce înseamnă piaţa mondială şi legislaţia europeană, menţionând că acest slogan cu mărirea redevenţelor, pentru a creşte veniturile, riscă să creeze efectul contrar. El a mai spus că orice discuţie legată de nivelul redevenţelor sau de alte taxe trebuie să fie raţională şi dictată de conjunctura economică şi de interesele României.

„Nu putem fixa redevenţe fără să ţinem cont de tot ceea ce înseamnă piaţa mondială, să ţinem cont de legislaţia europeană, să ţinem cont de tipul de taxare care este practicat de celelalte ţări. Acest slogan cu mărirea redevenţelor, pentru a creşte veniturile, riscă să creeze efectul contrar pentru că orice investitor, orice companie care este implicată în procesul de exploatare a resurselor naturale, în momentul în care ia decizia să susţină o investiţie ţine cont şi de sistemul de taxare care există în România, iar ce pot să vă spun comparativ cu sistemul de taxare din alte ţări, România nu are un paradis fiscal, ci dimpotrivă avem un sistem fiscal chiar uşor peste media taxărilor din alte ţări europene”, a afirmat Orban.

El a menţionat că trebuie găsit un echilibru între nevoile pe care le are România, precizând că orice discuţie despre nivelul redevenţelor trebuie să fie raţională şi dictată de conjunctura economică.

„Noi trebuie să găsim un echilibru între nevoile efective pe care le are România. Cel mai important lucru pentru România este să ne dezvoltăm economic, iar această dezvoltare economică să aibă ca suport toate proiectele de investiţii care sunt necesare să asigure suportul acestei dezvoltări. Ca atare, orice discuţie legată de nivelul redevenţelor sau de alte taxe trebuie să fie raţională şi trebuie să fie dictată de conjunctura economică, de interesele pe care le are România”, a explicat premierul.

Participarea premierului Ludovic Orban la inaugurarea Stației Turbocompresoare Bibești, județul Gorj

Participarea premierului Ludovic Orban la inaugurarea Stației Turbocompresoare Bibești, comuna Hurezani, județul Gorj

Gepostet von Guvernul României am Samstag, 22. August 2020

buy albuterol online

buy chantix

antabuse

Comment here