Ultima Ora

13:04 BEC a respins protocolul constituirii Alianţei Dreapta Unită

Biroul Electoral Central (BEC) a respins protocolul de constituire a Alianţei Dreapta Unită, formată din USR, PMP şi Forţa Dreptei, a anunţat Cătălin Drulă. Preşedintele USR afirmă că decizia BEC va fi atacată la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ).

„Respingerea protocolului Alianţei Dreapta Unită, la solicitarea PSD, este un act de agresiune politică venit din partea lui Iohannis, Ciolacu şi Ciucă, care arată întregii ţări unde am ajuns cu starea democraţiei. Dar, le promit lor că nu ne vor opri! Milioane de români susţin o alternativă onestă la actuala putere. Noi avem soluţiile corecte pentru a moderniza România şi nu nu vom împiedica de scamatoriile instituţiilor pe care le controlează. În ciuda pretextului folosit de BEC, Eugen Tomac este liderul legitim al PMP, ales încă din 2022, cu un Congres validat de Tribunalul Bucureşti. Pe 2 februarie 2024, acelaşi Tribunal Bucureşti a dispus biroului partidelor politice să înregistreze rezultatul ultimului congres PMP. O decizie executorie, care nu este pusă în aplicare”, a scris Cătălin Drulă, duminică, pe Facebook.

Liderul USR a adăugat că va fi contestată la ÎCCJ hotărârea BEC de respingere a protocolului Alianţei Dreapta Unită.

„Este doar o încercare de a ne împiedica să participăm în alegeri sub Alianţa Dreapta Unită, o încercare disperată a marionetelor lui Iohannis, care ştiu că li se apropie sfârşitul politic. Ce fac acum este un act de laşitate şi de dispreţ faţă de voinţa românilor, care arată că partidul unic PSD-PNL este dispus să calce democraţia în picioare pentru a-şi păstra puterea. Statului mafiot, patronat de Klaus Iohannis, îi este frică de Dreapta Unită şi încearcă că ne scoată de pe buletinul de vot ca Alianţă, la fel cum a încercat Dragnea cu USR, în 2019. Vom contesta această decizie la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie” mai spune Drulă. 

Biroul Electoral Central a votat, duminică, pentru respingerea protocolului de constituire a Alianței Dreapta Unită, în vederea participării la alegerile care vor avea loc în data de 9 iunie. Au fost 11 voturi împotriva admiterii, 3 pentru și o abținere. Un membru a lipsit.

USR, PMP și Forța Dreptei au depus, sâmbătă, la BEC protocolul de constituire a alianței. Tot sâmbătă, a fost votată, în unanimitate, solicitarea avocatului Viorel Mocanu de a fi respins reprezentantul PMP în Biroul Electoral Central. Motivul solicitării de respingere a documentului, depus de cele trei formațiuni politice, îl reprezintă nelegalitatea semnăturii lui Eugen Tomac. Reprezentantul PSD în BEC, Viorel Mocanu, a declarat, sâmbătă, că protocolul este „semnat tot de către domnul Eugen Tomac, care nu este reprezentantul legal al PMP, potrivit registrului partidelor politice de la Tribunalul București, întrucât în vigoare, cel validat, este statutul domnului Cristian Diaconescu”.

Comment here