Învăţământul Gorjean

Rezultate slabe la concursul pentru directori de şcoli. Anunţul ministrului

Vineri a avut loc proba scrisă a concursului național pentru ocuparea funcțiilor de director şi director adjunct din unităţile de învăţământ.

„În județul Gorj, dintr-un total de 215 înscriși, 2 candidați au fost amânați pentru data de 28 octombrie (etapa specială), 11 candidați au absentat, 1 candidat s-a retras din concurs, iar 88 de candidați au fost respinși. 115 candidați au fost declarați admiși, aceștia obținând peste nota 7. Cea mai mare notă a concursului a fost obținută de un singur candidat și a fost 9,00. Procentul de promovabilitate la proba scrisă este 56,65%” a comunicat Inspectoratul Şcolar Judeţean Gorj.

La nivel naţional, procentul de promovabilitate este de 65,8%, ministrul Sorin Cîmpeanu anunţând că pentru posturile neocupate va fi organizat un nou concurs.

“Avem nevoie de conduceri profesioniste în şcolile din România. Mi-aş fi dorit ca proba scrisă să fie promovată de mai mulţi, proba scrisă a cuprins verificarea abilităţilor cognitive şi de leardship, verificarea abilităţilor manageriale şi verificarea cunoaşterii reglementărilor din sistemul de educaţie din perspectiva aplicării. Mă aşteptam să fie un procent de promovare mai mare, dar asta e, pentru posturile care nu vor fi ocupate, vom demara imediat ce se va încheia acest concurs încă un concurs. În cele din urmă, va trebui să avem directori în şcoli numiţi strict pe criterii profesioniste”, a afirmat, sâmbătă, Sorin Cîmpeanu.

Comment here