Ultima Ora

13:02 Orban cere ridicarea tuturor restricţiilor pandemice

E momentul ca guvernul să îşi arate încrederea în cetăţenii noştri, în responsabilitatea lor şi să anuleze restricţiile impuse prin starea de alertă, odată cu depăşirea valului 5, afirmă liderul partidului Forţa Dreptei, Ludovic Orban: „E timpul să revenim la o viaţă normală”.

„Au trecut 2 ani. Ani de criză, cu consecinţe mai profunde decât cele măsurabile. Ani cu măsuri de restricţie, cu campanii de informare sau de dezinformare, cu încercări mai mult sau mai puţin reuşite de oprire a transmiterii virusului, cu încercări de găsire de vaccinuri, de tratamente. 2 ani de temeri, de îngrijorări, de renunţări, de suferinţe, de presiune psihologică, de pesimism. 2 ani sunt deja prea mult. E timpul să revenim la o viaţă normală. Să tratăm virusul ca pe orice alt virus”, scrie, pe Facebook, Ludovic Orban.

El cere anularea stării de alertă.

„Deja cunoaştem aproape tot ce este de cunoscut despre COVID 19. Ştim cum se transmite. Ştim cum să ne protejăm. Ştim ce riscuri prezintă. Putem să ne vaccinăm gratuit. Putem să ne întărim sistemul imunitar dacă nu vrem să ne vaccinăm. Deja este o problemă a fiecăruia dintre noi cum ne raportăm la virus. Deja, tot mai multe ţări decid sau sunt pe cale să decidă anularea măsurilor de protecţie sanitară care restrâng drepturile şi libertăţile cetăţenilor lor. E momentul ca şi România să facă acelaşi lucru. Libertatea presupune şi responsabilitate individuală. E momentul ca guvernul să îşi arate încrederea în cetăţenii noştri, în responsabilitatea lor şi să anuleze restricţiile impuse prin starea de alertă, odată cu depăşirea valului 5”, conchide Orban.

Comment here