Ultima Ora

13:01 Protest AUR la Parlament. SPP a blocat intrările

Sute de oameni protestează marţi, la Palatul Parlamentului, atât la Camera Deputaţilor cât şi la Senat, la intrările oficiale. Protestul a fost promovat pe Facebook de AUR.

Susținătorii AUR au intrat în curtea Parlamentului și forțează intrarea în Senat. Jandarmii sunt în fața ușilor și încearcă să-i oprească. SPP a blocat intrările în Parlament. Jandarmii încearcă să îi convingă prin dialog pe protestatarii AUR să plece din curtea Parlamentului.

„La acest moment, prin echipele noastre de dialog, îndrumăm persoanele să părăsească zona exterioară a instituției. Până în prezent, efectivele jandarmeriei nu au folosit forța sau mijloacele din dotare. Facem apel către participanți să coopereze cu jandarmii, să respecte îndrumările acestora și să se îndrepte către ieșirea din curtea instituției, prin zona indicată de forțele de ordine”, transmite Direcția Generală de Jandarmi a Municipiului București.

Circulația este blocată la Palatul Parlamentului, după ce aproximativ 1.000 de oameni, care nu au autorizație să protesteze, au ieșit în stradă pentru a cere parlamentarilor să nu adopte certificatul verde. Oamenii nu poartă mască de protecție și nici nu respectă distanțarea. Ei scandează „Libertate” și „România, trezește-te”. Printre protestatari sunt și mulți susținători ai AUR, partid parlamentar care se opune acestui certificat.

Comment here